Λογότυπο ΕΣΠΑ

Γραφείο

Architecture starts when you carefully put two bricks together.
There it begins.

Mies van de Rohe

Οι ADx2 είναι μία συνεργασία μεταξύ Aρχιτεκτονικής και Design, δύο γνωστικών πεδίων που αλληλοσυμπληρώνονται και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την υποστήριξη έργων σε όλα τα επίπεδα και τις κλίμακες σχεδιασμού: από τον πολεοδομικό σχεδιασμό και τον σχεδιασμό υπαίθριων δημόσιων χώρων και αστικού εξοπλισμού, ως την αρχιτεκτονική επίλυση ενός κτιρίου και τον σχεδιασμό επίπλων και αντικειμένων καθημερινής χρήσης.

Η ομάδα μας μοιράζεται την αντίληψη ότι ο χώρος πρέπει να απαντά στις ανάγκες και τις επιθυμίες του χρήστη. Η αρχιτεκτονική προσέγγιση δεν είναι μία, με ενιαίες και απαρέγκλιτες αρχές, αλλά ακολουθεί συγκλίνουσες κατευθύνσεις προς έναν κοινό στόχο: λειτουργικούς χώρους με υψηλή αισθητική. Οι συνθετικοί χειρισμοί διαφέρουν ανάλογα με τον άνθρωπο, τον τόπο και τον χρόνο. Άλλοτε αναδεικνύονται περισσότερο οι μορφές κι άλλοτε τα υλικά και ο τρόπος κατασκευής. Άλλοτε κυριαρχεί η λειτουργία κι άλλοτε η ατμόσφαιρα.

Ειδικά στον τομέα της ανακαίνισης, ο σχεδιασμός μικρής κλίμακας, αντικείμενο – έπιπλο – εσωτερικοί χώροι, είναι αναπόσπαστο τμήμα της μελέτης ενός έργου και πρέπει να ενσωματώνεται εξ αρχής στον σχεδιασμό. Έτσι μας οδηγεί σε ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα που αυξάνει την υπεραξία του ακινήτου καθιστώντας το πιο ανταγωνιστικό στην αγορά ειδικά όταν πρόκειται για εμπορική χρήση και υπηρεσίες.

Μέσα από την παρουσία μας στο χώρο της μελέτης και της επίβλεψης για περισσότερο από μία δεκαετία, έχουμε αποκτήσει ιδιαίτερη εμπειρία στον τομέα της κατοικίας, της εστίασης και της ανακαίνισης διαμερισμάτων και εμπορικών χώρων. Συνεργαζόμαστε με ένα αξιόπιστο δίκτυο μηχανικών όλων των ειδικοτήτων για την άρτια υλοποίηση των έργων.

Λίνα Σαλίχου

Αρχιτέκτων Μηχανικός ΕΜΠ

Ξεκίνησε τις σπουδές της στο τμήμα Διακόσμησης στη Σχολή Γραφικών Τεχνών & Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας, από όπου αποφοίτησε το 2001. Το 1999 παρακολούθησε το τμήμα Interior Design, De Montfort University, Leicester, UK. Εργάστηκε σε αρχιτεκτονικά γραφεία και συνέχισε στη Σχολή Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ από όπου αποφοίτησε το 2007. Ακολούθησαν συνεργασίες με μελετητικά γραφεία και τεχνικές εταιρείες ως το 2016. Παράλληλα, το 2014, ολοκλήρωσε το διατμηματικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Ε.Μ.Π: Αρχιτεκτονική – Σχεδιασμός του Χώρου με κατεύθυνση Πολεοδομία – Χωροταξία.

Έλλη Ντρούκα

Αρχιτέκτων Μηχανικός ΑΠΘ

Αποφοίτησε το 2011 από τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Α.Π.Θ. Το 2008 παρακολούθησε για ένα έτος την Ecole Nationale Supérieure d'Architecture de Paris La Villette (ENSAPLV), FR. Συνεργάστηκε με μελετητικά γραφεία και εταιρείες ως το 2016, ενώ συγχρόνως το 2014, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο διατμηματικό πρόγραμμα του Ε.Μ.Π: Αρχιτεκτονική – Σχεδιασμός του Χώρου με κατεύθυνση Πολεοδομία – Χωροταξία.